Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Düzce’de halk eğitim merkezi aracılığı ile açılan kurslarda birçok güzel ürünlerin ortaya çıktığını belirterek tek eksiğin bu ürünleri satacak bir yere ihtiyaç olduğunu söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak Düzce’de D-100 Karayolu üzeri veya otoban çevresine açılacak, yöresel ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Düzce’nin doğal güzelliklerinin, sanatsal tablolarla, buzdolabı magnetleriyle tanıtılabileceğine işaret eden Budak, bunun sürdürülebilir istihdama da katkı sağlayacağını savundu.
Hanımların el ürünlerini satabilecekleri bir merkezin oluşturulması gerektiğini dile getiren Budak şöyle konuştu: “Düzceli hanımlarımızın çok güzel el ürünleri, sanatsal ürünleri var. Ancak bu ürünlerin kişiye ekonomik katkı sağlayabilmesi için bir güzergah üzerinde kurulacak alışveriş merkezlerine ve satış noktalarına ihtiyaç var. Böylece sürdürülebilir istihdam yaratma imkanımız olacak. Hanımlarımızda ev ekonomisine katkıda bulunacaklar. Bir Samandere Şelalesi, bir Güzeldere Şelalesi, bir Ceneviz Kalesi, Akçakoca gün batımı sanatsal eserlere, tablolara taşınırsa veya bir buzdolabı magneti haline dönüştürülürse hem tanıtımımızı yapmış oluruz hem de ekonomiye katkı sağlarız. Çok güzel sergilerimiz var ama hanımlarımız ürünlerini kendilerine özel yapıyorlar. Bunu bir alışveriş haline getirmek için çalışmalarımız var. İnşallah D-100 karayolu üzerinde veya otoban çevresine yakın bir yerde yöresel ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezi açılır.”