Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında “Mikro Dünyaya Yolculuk” projesi etkinliği Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde başladı.
Proje hakkında bilgiler veren Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve “Mikro Dünyaya Yolculuk” Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Serpil Uğraş, etkinlikler kapsamında deneyler, drama gösterileri, doğa gezileri ve sanatsal etkinliklerin düzenleneceğini belirterek, mikroorganizmaların doğadaki işleyişleri, faydaları, zararları, probiyotikler, bağışıklık sistemi ve tedbirli antibiyotik kullanımının önemi konularında katılımcıların bilgilendirileceğini ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Uğraş, mikroorganizmaların topluma öğretildiği gibi korkutucu olmadıklarını, yaşamın bir parçası olduğunu söyleyerek, mikroorganizmaların doğru kullanıldıkları takdirde sağlıklı yaşama katkı sağlaması konusunda öğrencilerde farkındalık yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.
“Mikro Dünyaya Yolculuk” projesi etkinlikleri 01-12 Haziran 2015 tarihleri, 08.00-17.00 saatleri arasında Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilecek.