Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Amed Kitap Fuarı’nda Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri’nin kültürel peyzajı, UNESCO başvuru ve alan yönetim planı hazırlama süreci anlatıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 1. Amed Kitap Fuarı, söyleşi ve panelleri sürüyor. Program kapsamında dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan panel resepsiyon salonunda yapıldı. Moderatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu’nun yaptığı panelde, Alan Yönetimi Birimi’nden Şehir Plancısı Metin Karaman, UNESCO başvuru sürecinde alan yönetimi plan hazırlıklarını bir sunumla anlatıldı.
Düzenlenen panelde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Süleyman Kızıl Hevsel Bahçeleri ve tarımsal durum hakkında bilgi verdi. Kızıl, yerleşim bölgeleri seçilirken toprağın verimliliği, ekolojik açıdan bitki yetiştirme ve su kaynaklarına yakın yerleri tercih edildiğini belirterek, Hevsel’de yetiştirilen ürünlere ilişkin de bilgi aktardı.