Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) tarafından özelleştirmenin hemen ardından kurulan ve 56 kişiye istihdam imkanı oluşturulan çok dilli çağrı merkezi ‘444 80 86 Alo DEDAŞ’, birinci hizmet yılını geride bıraktı. Bir yılda, yüzde 16’sı Kürtçe ve Zazaca olmak üzere aylık ortalama 250 bin çağrıyı yanıtlayan ‘Çok Dilli Çağrı Merkezi’nin kuruluş yıldönümü, sade bir tören ile kutlandı.
Türkiye genelindeki enerji dağıtım şirketleri arasında en fazla çağrının yapıldığı ‘444 80 86 Alo DEDAŞ’ çağrı merkezinin birinci kuruluş yıldönümü kutlamasına Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, birim yöneticileri ve çalışanlar katıldı. Törende konuşan Karagüzel, bu merkezi açtıklarında var olan kaygılarının zamanla giderildiğini belirterek, çalışanlara özverili çabalarından dolayı teşekkür etti. Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, üzerinde Dicle EDAŞ ve Dicle EPSAŞ ile Çağrı Merkezi’nin logolarının yer aldığı pastayı kesti.
VIP MUHTARLARA ÖNCELİK
Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, kış döneminde ısınma amaçlı kaçak elektrik kullanımı nedeniyle arızaların artığını ve çağrı yoğunluğu yaşandığını ifade etti. DİCLE EDAŞ’ın kusursuz hizmet sunma çabasının, kaçak kullanımının beraberinde getirdiği sorunlar yüzünden çok da mümkün olmadığını da kaydeden Karagüzel, çağrı merkezine ulaşamama sorununu giderebilmek için ‘VIP numaralar servisi’ uygulamasına geçileceğini belirtti. Murat Karagüzel, ilk günlere göre ulaşamama sorununun azaldığına da dikkat çekerek, başlatılacak uygulama ile ilgili şunları söyledi:
“Çağrı merkezine yoğunluktan dolayı ulaşılamama sorununu giderebilmek için arkadaşlarımız bir çalışma yaptı. Bunun sonucunda belirlediğimiz 380 muhtar, artık hiç beklemeden çağrı merkezindeki operatörlere ulaşarak, taleplerini iletebilecekler. Diğer aboneler de acil durumlarda muhtarlar üzerinden beklemeksizin çağrı merkezimize ulaşabilecekler. Bir haftaya kadar hayata geçireceğimiz bu uygulama ile hem ulaşılamama şikayetlerini ortadan kaldıracağız, hem de daha aktif ve verimli hizmet sunacağız. Hedefimiz, ileriki zamanlarda tüm muhtarları bu uygulamaya dahil etmektir.”
56 KİŞİYE İŞ OLANAĞI SAĞLANDI
Dicle EDAŞ, özelleşme sürecinin hemen ardından bölge insanına daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına ‘444 80 86 Alo DEDAŞ’ adıyla bir çağrı merkezi kurdu. Dicle EDAŞ tarafından elektrik dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki yaklaşık 1.5 milyon müşteriye hizmet veren çağrı merkezi ile, 51’i müşteri temsilcisi, 3’ü takım lideri, biri bilgi işlem uzmanı ve biri de süpervizör olmak üzere toplam 56 kişiye iş olanağı oluşturuldu.
ÇAĞRILARIN YÜZDE 16’SI KÜRTÇE
Çok dilli ve vardiyalı olarak günün 24 saati kesintisiz hizmet sunan ‘444 80 86 Alo DEDAŞ’ çağrı merkezi, müşterilerine Türkçenin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca dillerinde de hizmet sunuyor. Merkez, kuruluşundan bu yana geçen bir yılda 1 milyon 576 bin 197 abonenin çağrısını yanıtladı. Bu süre içerisindeki çağrıların yüzde 84’ünü Türkçe, yüzde 16’sını ise Kürtçe ve Zazaca dillerindekiler oluşturdu.
Tüm enerji dağıtım şirketleri arasında yaz aylarında günde ortalama 5 bin, kış aylarında ise 12 bin çağrı ile ‘444 80 86 Alo DEDAŞ’ çağrı merkezi, en fazla çağrı alan merkez konumunda bulunuyor.