Doğu ve Güneydoğu Sanayi ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) 6. Olağan Genel Kurul toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, katıldı.
Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen DOGÜNSİFED 6. Olağan Genel Kurul Toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte üyeler katıldı.
Programda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması konusunda ısrarcı olduklarını, ancak bu konuda herkesin her zamankinden daha çok çalışmak ve üretmek zorunda olduğunu ifade etti.Anlı, “Diyarbakır için Ankara’nın temel altyapı hizmetlerinden kentsel gelişime kadar sunabileceği çok ciddi katkılar olduğudur. Bunu isteyeceğiz. Amasız bir şekilde isteyeceğiz. Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursak olalım bu konuda hepimizin ortak paydası pozitif ayrımcılığı isteyeceğiz. İkincisi bölgeler arasında gelişmişlik farkının giderilmesi ve mekanizmaların oluşturulması noktasındaki ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu konu siyasi bir konu değildir. Siyasi bir konunun malzemesi olmaktan çıkması gerekmektedir. Gerçekten sözünde artık çok fazla yıpratılmaması ve bir değerinin olması gerektiğini düşünüyorum. Hep birlikte ayağa kalkmanın zamanıdır” dedi.
Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Eşbakanı Fırat Anlı ve Vali Hüseyin Aksoy, DOGÜNSİFED’in yeni yönetiminin hayırlı olmasını diledi.