Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Eğil ilçesinde bulunan Kral Kızı Barajı üzerindeki 6 köy arasındaki ulaşımı sağlayacak olan feribot hizmetini açtı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçmişte il özel idareye ait olan ve tamir edilmediği için hizmet verilmeyen feribotu, tamir ettirerek feribotla ulaşım hizmetini yeniden sağladı. 90 bin lira harcayarak feribotu tamir ettiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, feribotla ulaşım hizmetini yaptıkları törenle yeniden başlattı. Eğil’de bir dönem hizmet veren ancak bozulması nedeniyle kullanılmayan feribotu ulaşımını Eğil halkına tekrar kazandırdı.
“FERİBOT SAYESİNDE 6 KÖY RAHATLIĞA KAVUŞACAK”
Feribotun hizmete alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, feribot sayesinde diğer yakada kalan 6 köydeki vatandaşların artık bununla Eğil’e gelip gidebileceğini söyledi. Anlı, “Burada ihtiyaçlarını alıp, evlerine götürebilirler. Bu feribot sayesinde köyler ile ilçe arasında ilişkiler sağlanabilir. Bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı olsun. Biz hükümetten buraya ayrıca köprü yapılmasını istiyoruz” dedi.
Eşbaşkanlar, daha sonra törene katılanlar ile birlikte feribotla deneme sürüşü yaptı.