Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde resmi ilan ve reklam yayınlama hakkına sahip gazeteler güç birliği yaptı. 4 gazete sahibi tek gazete çatısı altında birleşti. Yeni oluşumla birlikte Silvan’da basın hayatında farklı bir dönem başladı.
Silvan’da resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazetelerin çokluğu, çıkan gazetelerin nitelik ve etkinlik sorunu, artan maliyetler, gazetecileri farklı çözüm arayışına itti. Çıkışın güç birliği yapmakta bulan gazete sahipleri, birleşme kararı alarak haftalık yayınlanan ve resmi ilan yayınlayan 4 gazete 1 gazete çatısı altında toplandı.
Malabadi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İhsan Yılmaz, gelişen teknolojiye daha kolay adapte olabilmek ve etkinliğimizi arttırabilmek amacıyla güç birliğine gittiklerini ifade etti. Yılmaz, "Daha güçlü bir habercilik, daha güçlü bir gazetecilik ve daha güçlü bir gazeteci kadrosuyla hizmetlerimize devam etmek için 4 gazete bir araya gelerek 1 gazeteye dönüştük. Bu haftadan itibaren Mezopotamya gazetesi adına çıkacak gazetenin ilerki günlerde yapacağımız başvuru ile yeni isim ile yolumuza devam edeceğiz. Biz bundan sonra Silvan’ımıza daha güzel hizmetler veren, daha güzel haberler sunan gazeteler çıkarmak istiyoruz" dedi.