Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde fidanlık yaşam alanında kalan Sincarlı ailelerin çocukları, uygulanacak olan bir projeyle oyuncaklarını kendileri yapacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Başak Sanat Vakfı’nın desteğiyle hazırladığı “Kendi oyuncağını kendin yap” projesini uygulama çalışmalarına başladı. Proje kapsamında, ilk etapta 14-20 yaş arası 12 kişiye eğitim verilecek. Daha sonra eğitmenler çocuklara öğrendiklerini aktaracak. 8-12 yaş arası çocukların faydalanacağı ahşap oyuncak atölyesi hafta içi her gün faaliyet yürütecek.
Atölyenin eğitmeni Baran Demir, projenin akademisyen Seçil Yaylalı tarafından hazırlandığını ve ilk olarak Suruç’ta uygulandığını söyledi. Demir, "Çalışmanın devam etmesi için eğitmen yetiştireceklerini ve daha sonra eğitim alan bu eğitmenler çocuklarla çalışacaktır. Atölyeye gelen her çocuk kendi oyuncağını yapacaktır. Çocuklar gruplar halinde atölyeye kabul edilecektir. Oyuncağını yapan çocuğun atölye aşamasını tamamlayacağız. Böylelikle kampta bulunan tüm çocuklara ulaşılacağız. Her çocuğun ahşaptan bir oyuncağı olacak. Yaşam alanında çocukların uğraşacağı ve zaman geçireceği aktiviteler kısıtlı. Bu anlamda çocukların kendi oyuncağını yapması ve sonrasında yaptığı oyuncak ile oynaması aklının üretime yönelmesi açısından önemlidir" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari de, “Kendi oyuncağını kendin yap” ahşap oyuncak atölyesini ziyaret ederek, atölye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Suvari, bir süre çocuk ve gençlerle birlikte ahşap oyuncak yaptı.