Edirne’nin Keşan ilçesinde 2013 yılında kapatılan A2 tipi Kapalı Cezaevi, Keşan Belediyesi tarafından yıkıldı.
1954 yılından bu yana hizmet veren ancak Türkiye genelindeki 25 cezaevi ile birlikte Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle, 2013 yılında dönemin Adalet Bakan Sadullah Ergin’in imzası ile kapatılan Keşan A2 Tipi Kapalı Cezaevi, yaklaşık 2 yıldır atıl durumda bulunuyordu. Arsanın Adalet Bakanlığı’ndan Keşan Belediyesi’ne devredilmesinin ardından ise yaklaşık 60 yıllık bina, tüm anılarıyla birlikte tarihe karıştı.
Yerin cezaevi olarak kullanımından vazgeçildiğini ve artık yıkılmaya başladığını belirten Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, "Yerin cezaevi olarak düşüşü Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış. Yer imar planlarında yeşil alan, yani park olarak belirtilmiş. Bu alana şimdi biz de Keşan Belediyesi olarak park yapacağız. Kot kurtardığı için aynı parkın altına da 2 kat kapalı otopark yapacağız. Bununla ilgili projemizi de hazırlattık. Şu an herhangi bir yasal sıkıntımız yok" dedi.
Yerdeki hafriyat işleri bittikten hemen sonra ihale hazırlıklarına başlanacağına dikkat çeken Başkan Mehmet Özcan, mahallenin çok güzel bir park alanına kavuşacağını ve bölgenin otopark ihtiyacının bu proje sayesinde giderileceğini belirtti.