Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Elazığ Şubesi tarafından 15 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyere girişimcilik sertifikası düzenlenen törenle verildi.
Elazığ’da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği 30 kursiyerin katılımı ile girişimcilik eğitimi verilmesinin ardından sertifika töreni düzenlendi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen törene Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, KOSGEB Elazığ Hizmet Merkezi Müdürü Ömer Erdoğan, STK Başkanları ve sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmasında ihtiyaç duyulan kaynaklarla ilgili bilgiler verdi. İş dünyasında önemli kaynaklara ihtiyaç olduğunu dile getiren Özdal, "Finans kaynakları, veri kaynakları, insan kaynakları, eğitim ve gelişim kaynakları dahilinde bir çok kaynağa ihtiyaç duyar. Bu kaynaktan daha önemlisi moral ve motivasyona ihtiyaç duyar. Belediye başkanımız bu ve benzeri bütün çalışmalar da yanımızda olarak bizlere bu moral ve motivasyonu kazandırmıştır. Bizi çalışmalarımızda gayretlendirmiştir. Kendisine şahsım ve yönetim kurulum adına kobilerimize adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırdıklarını belirten Özdal, "Başarılı işletmelerin kurulmasını sağlama amacıyla 15 gün süren ASKON eğitim ve konferans salonu binamızda gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimleri başarıyla tamamlanmıştır. Eğitimler 4 ana modülden ibaret olup, eğitim sonunda girişimci adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimleri kazanmaları sağlanmıştır" şeklinde konuştu.
"EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ YATIRIM VE İSTİHDAMI ARTTIRMAK"
Her bir yatırımcının aynı zamanda her bir istihdam olduğunu ifade eden ederek konuşmasına başlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun bir yatırımcı ben Elazığ’a yatırım yapmak istiyorum dediğinde o yatırımcının bulunduğu yere gitmek, elinden tutmak, Elazığ’a getirmek, yatırımını yapması için önündeki bütün engelleri kaldırmak bizim asli görevimizdir. Belediye başkanı olarak Elazığ’da yol yapak, kaldırım yapmak, park yapmak, bahçe yapmak, elbette belediyemizin asli görevlerindendir. Bunları çok doğal, çok tabi, çok sıradan işler olarak görüyorum. Ancak bir ilin ekonomisini kalkındırmak, bir ilin yatırım sayısını artırmak ve bir il de istihdamı artırmak en önemli görevlerimizden biridir" diye konuştu.
Göreve geldiği günden bu yana bir ayağının organize sanayide olduğunu, bir ayağının da yatırım yapmış olan ticaret erbablarıyla olduğunu kaydeden Yanılmaz, "Sanayicimizle birlikteyiz. Yatırımcılarımızla birlikteyiz. Bugünde yine Elazığ’da 800 kişiye istihdam sağlamış olan bir ticaret erbabımızla birlikteydik. Onlardan rica ettim. Siz bu kapasitenizi ikiye katlayın bizde sizin önünüzde varsa engeliniz, engelleri kaldıralım. Bir kişiye istihdam alanı açmak çok önemlidir. Simdi sizler girişimci gençler olarak başka birinin yanında çalışan kişiler değilsiniz. Siz yanınızda başkalarını çalıştıran kişilersiniz ve bu açıdan önemli insanlarsınız. Sizlere önemli kılan bir başka faktör daha var. Girişimci olmak fırsatı kollayıp, fırsatçılık anlamına gelmiyor. Kendi emeğiyle, kendi görgüsüyle bir alan açmak anlamına geliyor. Bu alanda da KOSGEB her zaman arkanızda oluyor. Burada 30 girişimci arkadaşımız, girişimcimiz, girişimcilik nezdinde bir iş yeri açtığında her birine 100 bin lira veren KOSGEB aynı zamanda Elazığ’a, 3 milyon lira bir girdi sağlamış oluyor. 3 milyonluk bir girdi Elazığ’ı çok önemli yerlere getirecektir. Ben hepinize bu anlamda başarılar diliyorum. Çıktığınız bu yolda her zaman Elazığ Belediyesi ve Elazığ Belediye Başkanı olarak yanınızda olacağız" dedi.
Konuşmaların ardından 30 kursiyere girişimcilik sertifikası Başkan Yanılmaz ve diğer katılımcılar tarafından verildi. Törenin ardından ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, Başkan Yanılmaz’a ‘ELİF’ kitabını hediye etti.