Elazığ’da köylerde bulunan çöplerin toplanarak depolama alanlarına taşınması için hazırlanan proje kapsamında gönderilen 4 araçla çalışmalar bugünden itibaren başlıyor.
Elazığ İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ’Köylerde çöp toplama’ projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 yeni çöp toplama aracı ile 250 konteyner için ödenek gönderildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun katıldığı programda projenin startı verildi. İl Özel İdaresi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Zorluoğlu, köylerde yürütülmeyen bir hizmeti başlattıklarını belirterek, il önce merkeze bağlı köylerdeki çöplerin toplanarak belediyenin depolama alanlarına taşıyacaklarını söyledi. Köyleri daha yaşanabilir bir hale getirmek, çevreyi korumak ve çevre kirliliğini gidermek maksadıyla yeni bir projeye başladıklarını anlatan Vali Zorluoğu, "Bugün sizlere bu proje ile alakalı bazı hususları aktaracağım. Biliyorsunuz bizim toplam köy sayımız 551, bu köylerimizde 700’ün üzerinde de mezramız var. Biz İl Özel İdaresi olarak köylerimizde şuana kadar yürütülmeyen bir hizmeti başlatma niyetindeyiz. Belediye sınırlarımızda katı atıklar, çöpler belediyeler tarafından toplanıyor. Ancak Elazığ’da köylerimizde henüz bu hizmeti sunmamışız. Şimdi yaptığımız projeyle ilk önce pilot olarak il merkezinden başlamak üzere zaman içerisinde tüm köylerimizde çöplerimizi toplayıp bunları belediyelerimizin depolama alanlarına taşımayı planlıyoruz.Bu çerçevede öncelikle il merkezinde ki köylerimizden başlayacağız" dedi.
Çöp toplama hizmetinin İl Özel İdaresi imkanlarıyla yürütüleceğini aktaran Vali Zorluoğlu, "Aynı zamanda merkezi idarelerinde destek almaya gayret gösteriyoruz. Bunun ilk örneği de bugün burada yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız bize bu maksatla 4 tane çöp toplama kamyonu hibe etti. Yine yaklaşık 250 tane konteyner alacak bir parayı da hesaplarımıza aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte çevre ve şehircilik bakanlığımızdan daha fazla çevreyle ilgili kaynak temin etmeye çalışacağız. Bu projenin ilimiz için, vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Vali Zorluoğlu daha sonra, Bakanlık tarafından hibe edilen çöp araçlarına binerek incelemelerde bulundu.