AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Arif Karadağ, “12 Mart, sadece bir kurtuluş destanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temelleridir” dedi.
AK Parti Milletvekili aday adayı Arif Karadağ, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 97 yıl önce Erzurum halkının tek bir yürek halinde milli mücadeleyi gerçekleştirdiğini anlatan Karadağ, “Azim ve kararlılıkla düşman kuvvetleri bu topraklardan sürülmekle kalmamış, bu şanlı mücadeleden kısa bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri yine Erzurum’da atılmıştır. Erzurum, işte bunun için tarihsel süreç içerisinde büyük bir öneme sahiptir” diye konuştu.
Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerin ise, Türkiye’yi vesayetten ve derin güçlerin elinden tamamıyla kurtarma seçimi olacağını vurgulayan Arif Karadağ, “Yeni Türkiye hedefine bu seçimlerle ulaşacak ve ülkemiz dünyanın inşallah lider ülkeleri arasına girecek. Erzurum da bu süreç içerisinde bölgenin ve bölge ülkelerinin giriş kapısı olacak, sosyal ve ekonomik anlamda kesinlikle bir kalkınma hamlesi yaşayacak” şeklinde konuştu.
Karadağ, “Bu duygu ve düşüncelerle 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, hemşehrilerime esenlikler diliyorum” dedi.