Erzurum Palan Otel’de , Alarko Carrier, yüzde yüz yerli, yeni nesil su pompası, Optimayı tanıttı.
Alarko Carrier, Erzurum Palan Otel’de Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda teknik eleman ve endüstriyel malzeme satan bayilere, Optima Sirkülasyon Pompası eğitimini verdi. Enerji verimliliğine uygun dizayn edilen (ECO DESIGN) sirkülasyon pompaları, Türkiye’nin ilk yerli ECM teknolojisi ile üretilen pompaların mekanik tesisatlarda sağladığı enerji verimlilikleri, seminere katılan kişilere sunuldu.
Büyük bir ilgiyle izlenen seminer katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Alarko Carrier adına, ürünün tanıtımını yapan Makine Mühendisi MBA Ürün Müdürü Cüneyt Bulca, ürünlerinin Avrupa Birliği standartlarına uygun üretildiğini belirterek, “Optima, Türkiye’de yayınlanan ECO Dizayn yönetmeliklerine uygun tam uyumlu üretilmiştir. Merkezi ısıtma Sistemlerinin kalbi sayılan sirkülasyon pompalarında en üst teknoloji sayılan Elektronik Konrollü Motor (ECM) teknolojisi ile çok yüksek enerji tasarrufu sağlanabiliyor.” dedi.
Çalışmalarının yaklaşık iki yıl sürdüğünü söylenen Bulca, 3 milyon doların üzerinde bir harcama yaptıklarını ve dünyada sayılı firmaların bu ürünü ürettiğini aktararak ürünlerinin en önemli özelliklerinin yüzde yüz yerli olması ve yüksek enerji tasarrufu sağlamasına vurgu yaptı.