Kredi ve Yurtlar Kurumu Oltu Yurt Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kariyer Günleri” etkinliğinin bu ay ki konuğu Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin oldu.
Oltu Yurt Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Zengin, mesleğe giriş sürecini ve bu süreçte neler yaşadığını, hangi eğitimlerden geçtiğini öğrencilerle paylaşırken öğrencilerde çöp konteyneri, okul bahçesine oturma bankı ve ATM şubesi taleplerini dile getirdiler.
Kaymakamlık mesleği hakkında bilgiler veren Kaymakam Zengin daha sonra öğrencilere söz vererek kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Öğrencilerden gelen ‘sosyal alanlardaki etkinlikleriniz neler olacak?’ sorusuna 25 Mart Kurtuluş etkinlikleriyle cevap veren Kaymakam Zengin, düzenlenen bu etkinliğin bundan sonra yapılacak etkinliklere de ışık tutacağını belirtti. Nisan ayı sonlarına doğru ünlü bir ismin Oltu’ya gelerek tiyatro oyunu sergileyeceğini ve bundan sonraki aylarda da bu tür etkinliklerin takipçisi olacağını aktaran Kaymakam Zengin, ilçede her ay düzenli olarak bir tiyatro faaliyeti düzenlemek istediklerini ifade etti.
KAYMAKAM ZENGİN’DEN ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ…
Bir öğrencinin ayağından sakatlanması sonucu Oltu Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi olamadığını, maddi imkânsızlıklarından ötürü de Erzurum’a gidemediğini belirtmesi üzerine Kaymakam Zengin, “Oltu 6 ilçenin sağlık anlamında merkezidir. Ortopedi doktorumuz da aynı zamanda Başhekimlik görevini yürütüyor. Onun yükü de hafif değil. Ancak ’kimse bana bakmadı, bakamadı’ diye bir şey de söz konusu olamaz” diyerek, bu öğrenciyle birlikte doktor problemi yaşayan iki öğrenciyi bizzat makamına davet ederek özel olarak ilgileneceğini belirtti.
ÖĞRENCİLER OKUL GÜZERGÂHINDA RAHATSIZ EDİLMEKTEN MUZDARİP
Bir kız öğrencinin okula gidip gelirken araçların okul yolundan çok süratli geçtiğini ve rahatsız ettiğini söylemesi üzerine Kaymakam Zengin, olay anında öğrencilerin hemen 155’i aramaları gerektiğini ve kimseden de bu konuda çekinmemeleri gerektiğini söyledi. Kaymakam Zengin ayrıca, okul ve yurt çevresinde sivil polis ekiplerinin devriye gezdiğini belirterek, bu konunun bizzat takipçisi olduğunu ve öğrencilerin bu konuda rahat olmalarını istedi.
ÖZULUS; ÖĞRENCİLERİMİZ KORKUTULUYOR
Yurt Müdiresi Hatice Özulus ise, yaşanan farklı zamanlarda olaylar sonrası öğrencilerin karakola şikâyetçi olmaya gidip şikâyetlerini geri çekmeleri veya bir türlü şikâyet edememeleri üzerine, bazı kişilerin öğrencileri korkuttuklarını düşündüğünü belirterek Kaymakam Zengin’den bu konuda yardım istedi.
ZENGİN; KİMSEDEN KORKMAYIN !
Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin tüm öğrencilerin kendilerinin kardeşleri ve birer misafirleri olduğunu belirterek, “Hiç kimsenin çekinmeden gerektiğinde gidip dilekçelerini vermelerini ve bu tür kişileri şikâyet etmelerini istiyorum. Polis arkadaşlarımız sizlere güvenlik anlamında yardımcı olmak için o görevi yürütüyorlar. Size farklı şekilde şikâyetlerinizi geri çektiren, ‘başınızı belaya sokmayın, uğraşmayın’ diyen herhangi bir memur olursa mutlaka bize bildirin. Kimseden korkmayın” demesi üzerine salondaki öğrencilerden yoğun bir alkış tufanı koptu.
Etkinliğin sonunda, öğrencilerin yurt ücretini yatırmak veya burs/kredi ödemelerini almak için şehir merkezine kadar gitmek zorunda kaldıklarını ve okula veya yurda yakın bir Ziraat Bankası ATM’si talepleri üzerine, aynı zamanda Oltulu olan Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürü Eroğlu Er ile görüşülüp, imkânlar neticesinde bu eksiğin kapatılması için çalışılacağı müjdelendi.