25. Dönem Milletvekilliği kesin olmayan genel seçimleri sonuçlarına göre Erzincan’da AK Parti ve CHP’nin 1’er milletvekili çıkarmasının ardından Cumhuriyet Meydanına akın eden CHP’li taraftarlar meclise çıkarmış oldukları 1 milletvekilinin sevinç kutlamasını yaptılar.
Yaptıkları kutlama sonrası Erzincan CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve Erzincan AK Parti CHP Milletvekili Erdoğan Özyalçın bir açıklamada bulundu.
İlk olarak açıklamada bulunan Erzincan CHP İl Başkanı İsmail Arslan “Öncelikle ülkemizde ve Erzincan’da 2015 Milletvekili sükûnet içirisinde geçmesinden dolayı çok sevinçliyiz. Tabi ki uzun bir maraton neticesinde bu seçimi çok zorluklar altında devletle boğuşarak devletle mücadele ederek biz bu seçimi aldık. Ama ben bu halka inanıyorum güveniyorum ki Erzincan hak ettiği yeri temsil edecektir meclisimizde. Bu mecliste de önümüzdeki dönemde inşallah yeni bir süreç başlayacaktır. Bu sürecin başta Erzincan’ımıza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Daha sonra konuşan Erzincan AK Parti CHP Milletvekili Erdoğan Özyalçın ise açıklamasında; “7 Haziranda yapılmış olan bu seçimi ülkemizin birliği ve aydınlığı için, çiftçilerimizin, öğrencilerimizin ve gençlerimizin geleceği için hayırlı olmasını diliyorum. Erzincan’ın sorunlarını biliyoruz. Ülkemizin sorunlarını biliyorum. Söz veriyorum bundan sonra Erzincan’ın milletvekili olarak Erzincan’ın işsizlik sorunlarını çözeceğim. Dördüncü grupta yer alan teşvik kapsamında Erzincan’ımızı 5.ci ve 6.cı gruba tekrar taşıma mücadelesi vereceğim. Burada ki bütün arkadaşlarımızı ayırmaksızın sorunlarına yardımcı olacağız.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi taraftarları yapmış oldukları kutlamalı yürüyüşün ardından dağıldıkları gözlemlendi.