Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) ortaklığında düzenlenen, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında her yıl düzenlenen izcilik kampı 2015 yılı için Çanakkale Savaşının 100. Yıldönümü Kutlamaları münasebetiyle "Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı " düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler Erzincan’a döndü.
81 ilden 14 - 16 yaş grubu olarak belirlenen ve 10’ar kişiden oluşan toplam 810 çocukla 22 - 26 Nisan 2015 tarihleri arasında Çanakkale ilinde düzenlenen kamp programına katıldılar.
Proje kapsamında kampa Erzincan’dan 1 Emniyet Müdürlüğü görevlisi ve 8 öğrencinin katıldığı belirtilirken Bingöl, Tunceli ve Muş illerinden gelen 3 görevli ve 30 öğrencinin dönüş merkezinin Erzincan olduğu öğrenildi.
27 Nisan günü 4 Emniyet Müdürlüğü görevlisi, 1 TİF görevlisi ve 38 öğrenci olmak üzere toplam 43 kişi Çanakkale ilinden karayolu ile önce Erzincan’a gelen daha sonra öğle yemeği ikram edilen çevre illerin öğrenci ve görevlileri daha sonra illerine uğurlandığı belirtildi.
Öğrencilerin 22 - 26 Nisan tarihleri arasında " Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı " programında gezi ve çeşitli etkinlikler ile beraber, 25 Nisan günü saat 01.00 - 02.00’da Kocadere Mevkiinde hazır bulunarak Asker Çorbası içip, hamur kızartması yiyip, saçlarına da kına yakılması ile 57. Alay yürüyüşü etkinliklerine katıldıkları öğrenildi.
Hem izcilik eğitimi alıp, hem Çanakkale Şehitliğini gezen genç öğrencilerin kendileri ile gezi başlangıcında ve gezi dönüşünde yakından ilgilenen İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’ye teşekkür ettikleri bunun yanı sıra gezinin kendilerine Tarih şuuru ve Milli bilinç edinmede katkı sağladığını dile getirdikleri belirtildi.