Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Eti Arkeoloji Müzesi’nde “Türk Dünyası Nevruz Sergisi ve Türk Dünyası Defilesi” yapıldı.
Düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, Vali Vekili Ömer Faruk Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk dünyası ve dünya için barış, huzur dilediğini söyledi. Tuna, “Nevruz bayram münasebetiyle tüm Türk dünyasına, öncelikle kendi iç dünyamızdaki huzur ve barış için önemli günler geçirdiğimiz bugünde hem Türk dünyası için hem de bütün dünya için yine barış ve huzur diliyoruz. Türk dünyasından gelen sanatçıların daha önce Kültür Başkentliği süresince yapmış olduğu resimlerin sergisini açıyoruz. Bu vesileyle katılan tüm davetlilerimize hoş geldiniz diyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
TÜRK DÜNYASI VE ESKİŞEHİR YÖRESEL KIYAFETLERİ DEFİLESİ
Programda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresince uluslararası ressamların yapmış olduğu yağlı boya tabloları sergilendi. Sergiyi gezen Vali Tuna ve Eşi Pervin Tuna, salondaki müzisyenlerden özel olarak ‘Divane Aşık Gibi’ şarkısını istedi. Çalınan şarkının ardından, Türk Dünyası ve Eskişehir yöresel kıyafetleri defile ile izleyenlere sunuldu.