Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği’ne (EŞYODER) üye şairler, Eskişehir Kubat Kültür Evinde düzenlenen Pilav Şenliğinde bir araya geldi.
Eskişehirli şair Fikret Akın’ın kendi elleriyle yaptığı bulgur pilavını yiyen şairler, Yunus Emre Haftası nedeniyle Yunus Emre’ye kendi yazdıkları şiirleri sıra ile okudular. Ozanlar da, Yunus Emre ile ilgili kendi derledikleri türküleri sazları eşliğinde söyledi.
EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, Yunus Emre Haftası’nın kutlanması ve Yunus Emre hakkında konuştu. Şakar, ’’Şairlerimiz, Yunus Emre Haftası’nı kutlamak için Yunus Emre ile ilgili, kendi düşünüp yazdıkları şiirleri okudular. Ozanlarımız da Yunus Emre ile ilgili derledikleri türküleri sazları eşliğinde türküler söylediler. Yunus Emre; Anadolu’da yaşamış, şiirlerini Türk diliyle kaleme almış mutasavvıf ve halk şairidir. Şiirleri tasavvufidir. Yunus Emre aruz ölçüsüyle de şiirler yazmış olmasına rağmen en önemli şiirleri hece ölçüsü ile yazdıklarıdır. Yunus Emre’nin Risaletü’n - Nushiyye ve Divan adlarında iki eseri bulunmaktadır’’ dedi.