Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER) tarafından “Eskişehir Türkü Gecesi” ve sanatçılarla ilgili “Söyleşi” programı düzenlendi.
Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi’nin katkılarıyla düzenlenen geceye, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, protokol ve davetliler katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, mazeretleri nedeniyle geceye katılmadıklarını belirten bir telgraf gönderdi. Gecenin açılış konuşmasını ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu yaptı. Eskişehir’i yöneten kurumlara destek olmak amacıyla düzenlene gecede bir araya geldiklerini söyleyen Durusu, “Eskişehirli sanatçılarımız davetlilerle buluştular. Eskişehir’imizi yöneten tüm kurumlarımıza destek olmak amacıyla gece bir araya geldik. Bilimsel ve katılımcı tavrımızla daha aydın bir Eskişehir için, büyük projelere ve organizasyonlara varız” dedi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise gecede kısa bir konuşma yaparak, sanatçılara ve ESKÜDER’e başarılar diledi.
Eskişehir Halk Eğitimi Merkezi bağlama sanatçısı aynı zamanda Koro Şefi Ahmet Kızılok ve Türk Halk Müziği Solisti Mine Sağlam, birbirinden güzel Eskişehir türkülerini koro eşliğinde söyleyerek dinleyenleri coşturdular. Davetliler türkülere zaman zaman eşlik ettiler. Eskişehir Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi sahnede gösterilerini sundu. ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu, gecenin sonunda sanatçılara törenle plaket ve çiçek buketleri takdim ederek, toplu fotoğraf çektirdi.