CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, otogar esnafının sorunlarını dinledi.
Hızlı trenin işlerini çok olumsuz etkilediğini, birçok firma battığını anlatan otogar esnafı, “48 yazıhanenin 26’sı kapandı, ekonomik sorunlar yüzünden kepenk kapattık, mazotun pahalı olması da sorunlarımızı ikiye katladı. Şu anda uçak yakıtından ne KDV ne ÖTV alınıyor, otobüslerde ikisi de anlıyor, masraflar belimizi büktü” ifadelerini kullandı. Otobüs şoförlerinin sorunlarının takipçisi olacağını ifade eden Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP hükümetinde esnafın vergi yükü altında ezilmeyeceğini, tüm iş kollarının hayatta kalması için ekonomik tedbirlerin alınacağını söyledi. Devletin yatırımları gerçekleştirirken tüm meslek kollarını düşünmesi gerektiğini ifade eden Usluer, şöyle konuştu:
“Hızlı tren yaparken otobüs firmalarının bundan zarar görmemesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyordu. Vergiler CHP hükümetinde böyle yüksek tutulmayacak, otobüs firmalarının mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız.”
Firmalarda çok sayıda emeklinin çalıştığına dikkat çeken Usluer, “Emekliler geçim sıkıntısı yaşadığı için çalışmaya devam ediyor. Bu aynı zamanda genç işsizliğine de neden oluyor. CHP iktidarında herkese insanca yaşanacak bir Türkiye sunacağız” şeklinde konuştu.