Eskişehir’de faaliyet gösteren Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Eskişehir Şubesi plastik kapak ve poşet toplayarak engellilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Toplanan plastik kapaklar ile görme engellilere baston aldıklarını kaydeden Dernek Başkanı Özcan Kaçar, tek amaçlarının herhangi bir ayrım yapmadan 650 üyeye eşit ve ücretsiz hizmet etmek olduğunu anlattı. Bunun için her türlü plastik kapağı toplayarak bir proje başlattıklarını söyleyen Kaçar, "Milli Eğitim Müdürlüğü, Odunpazarı Müftülüğü, özel okullar, hastahaneler ve duyarlı vatandaşlarımız bu konuda bize çok destek veriyorlar. Bize telefon eden vatandaşlarımız var. Onların biriktirdiği plastikleri gidip evlerinden alıyoruz yada buraya getiriyorlar biz de bunlarla elde ettiğimiz geliri bu şekilde harcıyoruz. Kapaklardan ve poşetlerden gelen para ile derneğe üye görme engelli kardeşlerimize baston hediye ediyoruz. Baston bizim gören gözümüz. Baston varsa var, yoksa yokuz biz. Bastonu olana arkadaşlar da maalesef bir yerlere takarak veya başkalarının bastonun üstüne yanlışlıkla basması sonucu bastonlarını kaybediyorlar. Tamiri mümkün olmadığı için yenisini alıp veriyoruz" dedi.
40 KİLO KAPAKLA 1 ADET BASTON ALIYORUZ
Kaçar, 40 kilo kapak biriktirerek bir adet baston aldıklarını, günlük burada 4-5 adet bastonu üyelerine verdiklerini anlattı. Her konuda engellilerin yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden GÖRSEM Eskişehir Şube Başkanı Özcan Kaçar, şunları söyledi;
"Dernek içerinde 5 kişilik bir kadın kolları kurduk. Bir üyemiz hastalandığı zaman bu arkadaşlar yanına gidip hastaya yardım ediyorlar. Bu arkadaşların masraflarını da dernek karşılıyor. İl dışından görme engelliler geliyor biz de burada ağırlıyoruz. Bunun dışında bir fizik rehabilite hastahanesine tekerlekli sandalye hediye ettik. 18-19 Nisan’da 48 arkadaşımızı İstanbul’a götüreceğiz. Maliyetin çok çok altında bir para isteyeceğiz. Gerisini bu kapaklardan sağlanan para ile karşılayacağız. Diğer kurumlardan gören arkadaşları da davet ediyoruz ve her engelli arkadaşın yanına bir arkadaşı veriyoruz. Hem gezi, hemde bir kaynaşma ortamı oluyor. Derneğe 18 yaşının üstündekileri üye yapıyoruz ve aylık 1 lira alıyoruz."
HER GÜN 50 ÜYEYE ÜCRETSİZ YEMEK
Başkan Özcan Kaçar, dernek binasında sabah ve öğlen ortalama 50 kişiye ücretsiz yemek verdiklerini de söyledi.
Kaçar, "Üyelerimiz lokantalarda zorluk çekebiliyorlar. Biz burada hem onları kaynaştırarak, hem de ücretsiz yemek vererek bir aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.