CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Haydar Aras, Milli Mücadele dönemindeki İkinci İnönü Zaferi’nin 94. yıl dönümü törenlerinin yapıldığı İnönü İlçesi’ne giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Prof. Dr. Haydar Aras, İnönü Savaşları Karargah Müzesi’ni gezerek, Türk milletinin makus talihinin değiştiği topraklarda olduklarını belirtti. Müzenin anı defterine de düşüncelerini yazan Prof. Dr. Haydar Aras, “2. İnönü Zaferi, ulusal bağımsızlık savaşımızın önemli bir dönüm noktası oldu. Bu zaferin önemini Ulu Önderimiz Atatürk ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletimizin makus talihini de yendiniz’ sözleriyle vurgulamıştır. Şu anda milletimizin makus talihinin değiştiği topraklardayız. Bu onurlu mücadelenin 94. yıl dönümünde, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’yü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
İnönü İlçe Başkanlığını ziyaret ederek Başkan Selçuk Göçmen’le görüş alışverişinde bulunan CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Haydar Aras, daha sonra kahvehanelere giderek vatandaşlarla konuştu, partisinin iş, yoksulluk, köylünün sorunları ile ilgili projeleri hakkında bilgi verdi.