Odunpazarı Belediyesi bünyesinde bulunan hayvan barınağı yeni aracına kavuştu.
Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı, hayvan barınağına ait olan aracın içi yenilendi. Barınağın sokak hayvanlarının sevki işlemlerinde kullandığı araç yenilendi ve hayvanların konfor, sağlık ve hijyen ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak projelendirilip yeniden dizayn edildi. Yapılan açıklamaya göre; Odunpazarı Belediyesine bağlı barınağın hizmetine alınan araç, 33 metreküp ferah bir alana sahip. Aracın içi kolay temizlenebilir malzeme ile kaplanarak, yaralanmayı önleyici kafes sistemiyle donatıldı. Ayrıca araç havalandırma sistemlerine sahip. Araçta bağımsız olarak kedi ve köpek bölmesi yer alıp, hayvanların birbirlerine zarar vermesinin önüne geçildi. Aracın içinde, yavru ve diğer hayvanlar kafes sistemi ile birbirinden ayrıldı.
Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, bölmelere ayrılmış araç ile kırsalda ve kent merkezinde hayvanların daha sağlıklı koşullarda taşınacağını kaydetti.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise, bu araçların alelade bir yük değil, can taşıdığına dikkat çekerek, “Yeni dizayn edilmiş araçlarla sokak hayvanlarına daha rahat ulaşım hizmeti verilecek. Bu canların yolculuk esnasında karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz koşulun hesap edilerek önlemlerin alınması gereklidir. Ayrıca hayvanlarımıza aşılarını yapıp bakımlarını aksatmıyoruz. Barınakta çalışan veterinerlerimiz hayvanlarla yakıdan ilgileniyor. Hayvanların vatandaşlar tarafından sahiplenilmesini istiyoruz. Sadık dostlarımızın yaşam hakkı ve sağlığı için mücadeleye devam edeceğiz. Araç sayısının çok yakın zamanda arttıracağız” dedi.