Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, bedensel engelli Müjde ve Sebahat Özcan kız kardeşleri evlerinde ziyaret etti.
Anne Kevser Özcan’ın bedensel engelli kızları Müjde Özcan (30) ve Sabahat Özcan (25) için özel donanımlı yataklı tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye isteğini kırmayan Vali Tuna, bedensel engelli kardeşlere yardımda bulundu. Tekerlekli sandalyeleri teslim alan aileyi evinde ziyaret eden Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Müjde ve Sebahat Özcan’la yakından ilgilendi.
Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğu vurgusunu yapan Vali Tuna, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmanın önemli bir insanlık görevi olduğunu kaydetti. Engelli vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilecekleri bir ortam hazırlanmasında, sorunların çözümüne samimiyetle yaklaşılmak gerektiğini bildiren Vali Tuna, “Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümü noktasında gösterilen gayretler sevindirici boyuta ulaşmıştır. Engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarının çözümü için bizler elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette Vali Tuna, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Engellilik, yalnızca engelli bireyleri ve onların ailelerini değil toplumun bütün fertlerini ilgilendiren bir konu. Hepimiz bir engelli adayıyız. Kimin ne olacağı beli olmaz. Engelli vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmek ve onların hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin insani görevidir” şeklinde konuştu.
Anne Kevser Özcan ise, isteklerini yerine getiren Vali Tuna’ya ve eşi Pervin Tuna’ya teşekkür etti.