Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Porsuk Çayı bölgesinde denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.
Havaların ısınmasıyla Porsuk Çayı kıyısı daha fazla kullanılmaya başlaması ve basında yer alan kirlilik haberleri ile vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine zabıta birimi harekete geçti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Porsuk Çayına atılan plastikler nedeniyle şehrin simgelerinden biri haline gelen gondollar da zarar gördü ve kullanılamaz hale geldiler. Porsukta yaşanan bu olumsuz durum karşısında Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri bölgede denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Ekipler sık sık anons ile duyuru ve uyarılarda bulunuyor. Porsuk kıyısında bulunan çöp kutuları da sayı olarak arttırıldı" denildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, Eskişehir’in, Türkiye’nin en çağdaş kentlerinden biri olduğuna dikkat çekildi. Bu tür görüntülerin Eskişehir’e kesinlikle yakışmadığını; lise ya da üniversite çağındaki eğitimli gençlerin daha çok kullandığı Porsuk kıyısındaki olumsuz görüntünün yinelenmemesi için, herkesin gereken hassasiyeti göstereceğinin muhakkak olduğu belirtildi.
Ayrıca, gereken özenin gösterilmemesi ve çöplerin gelişigüzel atılması durumunda zabıta ekiplerinin gereken cezai işlemleri yapmak zorunda kalacağı da hatırlatıldı.