Gaziantep’te merkez ilçe Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan, bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifika verildi.
Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Suna Sertpolat, şube müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Sertpolat, "İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında hemen hemen bütün çocuklar bilgisayar kullanmayı bilmektedirler. Ve artık bu çocuklar için bilgisayar kullanmayı bilmek bir ayrıcalık değildir. 160 saatlik bilgisayar operatörlüğü kursumuzu başarıyla tamamlayan 20 kursiyerimiz bugün burada sertifikalarını alacaktır” dedi.
Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Yağcı ise, “Bizim tek bir amacımız var tabi birçok faaliyet yapıyoruz ama ana hedefimiz ana amacımız şudur: insanlarımızı biraz daha nasıl mutlu edebiliriz. Onların ileride karşılaşabilecek sıkıntı ve sorunları çözebilme ve aşabilmenin yolları artık bu sertifikalar bir nevi bir ehliyet gibidir. Biliyorsunuz Avrupa’da şöyle bir şey var artık aldığın diplomalardan daha ziyade aldığın kurslar ilgili sertifikalar önemli bizde şu anda bunu yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 20 kişiye sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.