19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep’te de çeşitli etkinliklerle düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta organize edilen Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ise Gaziantep’te yürütülen Gençlik Haftası etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı. 15 Mayıs’ta çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler kapsamında birçok branşta etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen Badminton Engelliler Türkiye Şampiyonası, Hentbol Turnuvası, Plaj Voleybolu, Yüzme yarışları, Dart Turnuvası, Jimnastik gösterileri, Trap Turnuvası, Bilardo Turnuvası ve Basketbol Turnuvası olmak üzere renkli görüntülere sahne olan etkinlikler gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen müsabakalara çeşitli illerden de sporcular katıldı.
Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran yapılan etkinlikler ile tek tek ilgilenerek bu etkinliklerin Gaziantep’in spor etkinliklerinde neler yapabileceğinin bir parçası olduğunu ifade etti. Gaziantep’in bu etkinlikler çerçevesinde spor turizmi yaşadığını dile getiren İl Müdürü Şiran, “Gaziantep Gençlik Haftası etkinlikleriyle adeta bir spor turizmi yaşayarak birçok şehirden yüzlerce sporcuyu ağırladı. Bu etkinliklerimiz şehrimizi de adeta spora kilitledi. Gaziantep yine marka şehir olmanın verdiği gururla sporda da kendini göstermeye devam ediyor. Özel günlerin dışında da bu tür organizasyonlar düzenleyerek sporu şehrimize daha çok sevdireceğiz” şeklinde konuştu.