Nizip Kaymakamlığı öncülüğünde, Zeugma Spor Şenlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, Kurumlar Arası Futbol Turnuvası oynanan ilk maçla başladı.
İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin okuduğu dualarla başlayan turnuvada, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğluları, “Dostluk kardeşlik içerisinde, centilmence, ilçemizde birlik ve beraberlik ortamının, tüm kesimler tarafından taktire şayan bir şekilde olması dileğiyle’’ diyerek ilk vuruşu yaptı.
Burada bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar ise, “Zeugma Spor Şenlikleri kapsamında, bu yıl 5.si düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvasına ilçemizde 14 oda, dernek, kuruluş ve 7 resmi Kurum katılmıştır. Biz ilçemizde bu tür etkinliklerin arttırılması gayretindeyiz. Sayın Kaymakamımızın tüm mevkilerde ‘En centilmen sporcu, en centilmen çalıştırıcı, en centilmen takım ve en centilmen taraftar’ kategorisinde ödül verileceğini duyurmuştu. Ben takımlarımıza başarılar dileyerek turnuvanın herkes için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Nizip Semt Sahasında gerçekleşen turnuva açılış programına, Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şimşek, Nizip İlçesi daire amirleri, Oda ve Dernek Başkanları ve İlçe halkı katıldı.