Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) öğrencileri tarafından Kültür ve Sanat Günleri kapsamında hazırlanan “Yaylaların Avazı” adlı Türkülerle Doğu Anadolu Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Müslüm Ateş, Mümin Beyboğa, Cem Kotan ve Bayram Kurt tarafından hazırlanan Türkülerle Doğu Anadolu Konseri’nde, GAÜN Part. Öğr. Elm. Harun Özdemir şefliğinde Bitlis, Erzincan, Malatya ve Van yörelerinden ‘Keklik gibi kanadımı süzemedim, Bitlis’te beş minare, Bülbül kasidesi’ gibi çok sayıda sevilen eserler seslendirildi.
Çok sayıda katılımcının keyifle dinleyip seslendirilen eserlere eşlik ettiği konserin sonunda, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ile birlikte koro şefine çiçek takdim ederek orkestraya ve seyircilere karanfil dağıttı.
Gecenin sonunda konuşan Prof. Dr. Bağcı, “Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi güzel bir etkinlikle daha sizlerle buluştu. Konservatuarımız bizim gurur kaynağımız. Türkiye’de artık onları tanımayan yok. Geçen hafta Niğde, Nevşehir, Çanakkale ve Denizli’yi fethedip geldiler. Türkiye’nin her yerinden kendilerine istek var. Alkışı defalarca hak ediyorlar” dedi.
Geceye, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.