Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından özel bir Otel’de düzenlenen ve geliri üniversiteli kız öğrencilere burs olarak aktırılacak olan Anneler Günü Kermesin açılışını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu birlikte açtı.
Gaziantep’te birçok etkinlikle isimlerini sık sık duyuran Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından geliri kız öğrencilere burs olarak aktarılacak olan kermesin açılışı yapıldı. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetlinin katıldığı kermeste Başkan Şahin stantlarla yakından ilgilenerek alışveriş yaptı. Eğitimin önemine değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dernek başkanı ve üyelerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.
Üniversiteli Kadınlar Derneğinin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da kermesi çok beğendiğini ifade ederek, “Başkan ve üyelerini yürekten kutluyorum. Eğitim ülkemiz için geleceğidir. Sivil toplum örgütlerinin eğitme verdiği destek küçümsenemeyecek boyuttadır. Kermesin anneler günü gibi özel bir gün önce düzenlenmiş olasıda ayrıca manidardır” dedi.
Yoğun ilginin yaşandığı kermesin gelirinin üniversitede eğitim gören 90 kız öğrencinin bursu için kullanılacağını açıklayan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Beliz Dağdelen, “Üniversiteli kızlarımızın eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kermesimizin açılışında yoğun ilgi gördük. İki gün boyunca açık kalacak olan kermesimizin geliri halen burs verdiğimiz 90 üniversiteli kızımızın eğitimi için kullanılacaktır. Gaziantep’ten birçok firmanın destek verdiği kermesimizin başarılı geçeceğini umuyorum. Kermesimiz 5 Mayıs akşamına kadar açık kalacaktır” dedi.