Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde bulunan ve dünyanın sayılı damlataşı mağaralarından olan Karaca Mağarasında, 15 Nisan’da başlayacak olan sezon öncesinde çalışmalara hız verildi.
Geçmiş yıllarda bölgeyi ziyaret eden turist ve ilgililerin geri dönüşleri sonucunda yolun Gümüşhane-Trabzon karayolu ayrımından mağaraya kadar olan bölümlerinde genişletme ve tamir çalışmaları başlatılırken, Mağara içerisinde de yürüyüş bandı, aydınlatma ve elektronik sistemlerde bakım yapılıyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, şehrin en büyük turizm değerlerinden olan Karaca Mağarasını 15 Kasım’da turizme kapattıklarını, 15 Nisan’da da yeniden açacaklarını belirterek, o tarihe kadar başlattıkları çalışmaları tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Karaca Mağarasına geçtiğimiz yıl 61 bin 920 kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Akdoğan, kurum olarak mağaranın sürdürülebilir bir şekilde işletilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Kış mevsiminin ardından iş makinelerinin yol boyunca genişletme çalışması yaptığını, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra asfalt yama gerektiren bölgelerin yapılacağını ifade eden Akdoğan, geçtiğimiz yıllarda yolun tehlikeli bölümlerine otokorkuluk sistemi yaptıkları sözlerine ekledi.