Hakkari Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattığı “Bir Pil Getir Bir Dondurma Al” kampanyası kapsamında pil getiren öğrencilere dondurma dağıtıldı.
23 Nisan İlköğretim Okulu önünde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, Çevre ve Şehircilik Müdürü İlyas Başaran, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Gür ve Başaran, çevrede kullanılmış pilleri toplayan öğrencilere kendi elleriyle dondurma dağıttılar. Öğrenciler ise, çevrede topladıkları pilleri kutuya atarak karşılığında dondurma almanın sevincini yaşadılar. Kullanılmış pillerin çevreye zarar verdiğini belirten öğrenciler, şehrin değişik noktalarına atılan pilleri toplayarak karşılığında dondurma aldıklarını söylediler.
Hakkari Çevre ve Şehircilik Müdürü Başaran ise, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Bir Pil Getir Bir Dondurma Al” kampanyası başlattıklarını belirterek, çevreye büyük zararı olan kullanılmış pilleri toplayan değişik okullardaki öğrencilere dondurma dağıttıklarını ifade ettiler.