Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen yöresel yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün konferans salonunda düzenlenen yarışmada, Hakkari yöresine ait yemekler yarıştı. Keledoş ve Tırşık kategorilerinden yapılan yarışmada, 20 kadın bir birileriyle yarıştı. Jüri üyelerinin titizlikle tadarak puan verdiği yarışmada Siti Keskin birinci, Emine Öktem ikinci ve Hatice Uysal ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerden birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verildi.
Burada bir açıklama yapan Şemdinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Yılmaz, “Bu yarışmayı düzenlememizin en önemli sebebi gün geçtikçe hazır yemek yeme alışkanlığına doğru yönelmemizdir. Bilinmelidir ki Hakkari sofrası çok zengin bir menüye sahiptir. Uzun yıllardan beridir bölgemizin vazgeçilmez yöresel yemekleri olan Keledoş ile Tırşık çeşitlerini daha sık sofralarımızda görmek ve yeni nesil olan çocuklarımıza yaşatmak ve tanıttırmaktır. Annelerden ricamız imkanları dahilinde lütfen en az ayda bir defa sofralarda yöresel yemek yaparak aile bireyleriyle paylaşmalarıdır. Bundan sonrada bu tür etkinlikleri sürdürerek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yarışmaya Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Akseki, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Çelik, kurum amirleri ve çok sayıda ev hanımı katıldı.