Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Burhanettin Arslan 7 Haziran’da yapılan Milletvekilliği seçimlerini değerlendirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, seçim sürecinin Karabük’te gayet olumlu bir havada geçtiğini belirterek, MHP’ye destek veren herkese teşekkür etti.
Aday belirleme, adayların açıklanması süreçlerinin ardından alanlara indiklerini ifade eden Arslan, “Gece gündüz demeden tüm parti teşkilatları ile birlikte özveri ile çalıştık. Seçim kampanyası süresince hep önde yürüyen, destek veren Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve ekibine teşekkür ederim. 2002 yılından sonra MHP’nin Karabük’te oyları arttı. 2009’da yerelde iktidarı yakaladık, 2011 ve 2014 yıllarında oy oranlarımız daha da arttı ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise oy oranımız 2011’e göre üç puan daha arttırdık. Amacımız 2 vekil çıkartmaktı ama sonuçlar umduğumuz gibi olmadı” dedi
Karabük’te MHP’nin aldığı oyların tamamen kendi oyları olduğunu belirten İl Başkanı Arslan “MHP Karabük’te 38 binin üzerinde oy almıştır. Bunlar MHP’nin kendi oylarıdır. Mutlaka başka partilerden destek verende olmuştur. Biz onlara da teşekkür ederiz. Bu durumda bir vekil çıkardık. Sayın Durmuş Yalçın MHP’den Karabük milletvekili seçilmiştir. Kendisine başarılar diliyoruz” diyerek MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın’ın yarın Karabük İl Seçim Kurumundan mazbatasını alacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.