Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çiftçinin merkez kantarında yaşadığı pancar boşaltma çilesinin bu yıl kesinlikle yaşanmayacağını söyledi.
Muğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Her yıl Göztepe yolu üzerinde bulunan merkez kantarındaki boşaltma liftinin sık sık arıza yapması nedeniyle pancar üreticimiz büyük sıkıntı çekiyordu. Yaptığımız girişimler sonucu ikinci boşaltma liftini getirterek bu sorunu tamamen çözmüş olduk. Bu yıl kantara pancarlarını getiren üreticimiz saatlerce bekleme yapmadan çayını içerken pancarını kısa sürede boşaltacak" dedi.
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’ne ikinci lifti gönderdikleri için teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, "Buradan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a da sonsuz teşekkür ediyorum. Mevcut pancar boşaltma yerinin karşısında belediyemize ait olan boş araziyi ikinci pancar boşaltma yeri olarak kullanılmasına izin verdi. Gelen ikinci lifti de buraya koyarak iki taraftan aynı anda pancar boşaltılmış olacak" diye konuştu.