Kars’ta 183 bin 644 seçmen, 727 sandıkta oy kullanmaya başladı.
Kars Valisi Günay Özdemir ise eşi Nurcan Özdemir ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Kafkas üniversitesi, Sosyal Bilimler Yüksekokulu’nda 1036 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Vali Günay Özdemir, Kars’ta olduğu gibi tüm yurtta yapılan Genel Seçimler için her türlü tedbirlerin alındığını belirtti.
Özdemir, bugün Kars ve bütün Türkiye’de oylarımızı kullanıyoruz ve demokratik anlamda vatandaşların görevlerini yerine getirdiğini söyledi.
Günay Özdemir, “Kars’ta 183 bin 644 seçmenimizle 727 sandıkla oy kullanılmaya başlanıldı. Biz seçim öncesi, seçim esnasında ve seçim sonrasında tedbirler ile ilgili her türlü tedbiri aldık. Güvenlik anlamında sabahtan itibaren köylerimiz, ilçelerimiz ve şehir merkezi dahil olmak üzere her tarafta iyi bir şekilde tedbir aldık. Halkımızda gerçekten bu tedbirlere çok güzel bir şekilde uyum sağlıyorlar. Şuana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık ve halkımız demokratik görevini çok yoğun bir şekilde yerine getiriyor” dedi.
Huzurlu başlayan seçim sürecinin huzurla tamamlanacağını ifade eden Kars Valisi Günay Özdemir, “Ben hem güvenlik tedbirlerimize uymalarından dolayı hem de seçimdeki demokratik görevlerini yerine getirmelerinden dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyorum, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum, seçimi yapan bütün görevlilerimize teşekkür ediyorum. Seçimin bundan sonrada huzur içinde geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Öte yandan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Bugün Karslı seçmenler 08.00 itibariyle oylarını kullanmaya başladılar. Yapılan seçim için son oy kullanma saati 17:00 olarak hatırlatılırken, saat 17.00’ye geldiği halde sandık başında oy vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı bunları saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek.