Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Kars Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Şafak Özanli, bir gazetenin köşe yazarının, köşesine taşıdığı “Kars Pimi Çekilmiş Bomba Gibi” yazının gerçekleri yansıtmadığını belirterek tepki gösterdiler.
Milletvekilleri Bilgen ve Özanli yaptıkları açıklamada, köşe yazarının iki gündür HDP’lilerin “Kürdistan, Türklere mezar olacak” naraları atılıyor sokaklarda ifadesinin asılsız, olduğunu ve yazarın kendi düşüncesini Kars’a ve partilerine mal etmek istediğini kaydettiler.
Kars’ta herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığına dikkat çeken HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Şafak Özanli, “Partililerimizin ilgili gazetelerin köşe yazısında iddia edildiği gibi bir slogan atması söz konusu değildir” dediler.
“BU TÜR SORUMSUZ YAZILAR ŞEHİRDE BARIŞ VE KARDEŞLİĞE HİZMET ETMEZ”
Bu tür sorumsuz yayınlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen HDP Kars Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Şafak Özanlı, şunları söylediler.
“Şehirde barış ve kardeşliğe hizmet etmeyeceği kesin olan bu tür sorumsuz yayınlardan kaçınılması gerekir. Nefret ve çatışmayı körükleyen yaklaşımların şehrimize faydası olmaz. Seçim sonuçlarının hazımsızlığı demokratik kültürle bağdaşmaz.”