Kırşehir’de Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi (SP) oluşturduğu Milli İttifak adayları ’Fikir Duvarı’ açtı.
Cacabey Meydanı’nda açılan fikir duvarına vatandaşlar düşüncelerini yazdı. Fikir duvarına ilk yazanlardan ilköğretim öğrencisi Aleyna Çalışkan, "Bir kız olarak korkusuzca yaşamak istiyorum" yazdı. Yazdığı cümleyi yorumlayan Çalışkan, "Korkuyorum çünkü Özgecan Aslan’da bir çok haberler ve olaylar gördüm. Acımasız bir şekilde kızların durumlarını görüyorum. Bunlar bizi çok etkiliyor. Bu yüzden bende korktuğumu dile getirmek istedim. Korkusuzca yaşamak ve Türkiye’de böyle olayların olmamasını istiyorum" dedi.
Okulunda gerekli önlemlerin çok fazla alınmadığını anlatan Aleyna Çalışkan, "Okulumda gerekli önlemler alınmıyor, bir tane güvenlik görevlisi var ama yeterli değil, daha fazla güvenlik alınmasını ve önlemler alınmasını istiyoruz" diye konuştu.
Fikir Duvarı hakkında bilgiler veren Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Tarık Aykanat, "İttifakın neferleri olarak bir islam yurdu niteliği özelliğinde olmak istiyoruz. Halkımızın görüşlerini daha rahat dile getirebileceği bir fikir duvarı açtık. Algılarla profesyonelce oynandığı şu sıralarda insanlar kendi düşünceleri ile değil oluşturulan güncel yanılgılarla yönlendirilmektedir. Bir çok kişi kendi insiyatifi ile hareket ettiğini zannetmekte fakat hareket ettirildiğinin farkında bile değil. Bir zamanlar IMF’ye olan borcun sıfırlanması söyleniyor oysa ki IMF’ye borç sıfırlansa bile diğer yerlere borçlar kat kat arttırılmıştır. İnsanlar ise ülkenin tüm borçlarının sıfırlandığı gibi bir yanılgıya düşürülmüştür. Bu ülke inançlı gençlerin azmi ile tekrar şahlanacaktır" ifadelerini kullandı.