Kocaeli Ticaret Odası, konut ve düğün sektörünü 14 bin evlilik adayı ile buluşturmak için ‘İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’ düzenleyecek.
Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) bünyesinde Kocaeli’nde inşaat sektörünü geliştirmek ve evlenen çiftlere yardımcı olmak amacıyla ‘‘İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’ yapılacak. Açılışı 30 Nisan yapılacak fuar 3 Mayıs’a kadar Kocaeli uluslar arası fuar merkezinde ziyaretçilerine açık olacak. Fuar’a Kocaeli’de ticari hayatı geliştirmek amacıyla 200’e yakın firma destek verecek. Evlenecek çiftleri ve konut sektörünü buluşturacak olan fuar, ilk olma özelliğini taşıyacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, “Bizim için önemli olan KOTO tarafından organize edilen Kocaeli fuarını hareketlendirmek. 146 firma ilk defa fuar deneyimi yaşayacak. Böyle bir fuar Türkiye’de ilk defa yapılacak. Burada Kocaeli’nin ticari hayatı sadece fabrikalardan oluşmuyor. KOTO bünyesindeki firmaların çoğu inşaat ve inşaatla alakalı firmalardan oluşuyor. TÜİK istatistiklerine göre Kocaeli’nde her sene yaklaşık 14 bin çift evleniyor. Bunu için inşaat sektörünü geliştirmek isterken evli çift adaylarımıza da yardımcı olmak amacıyla düzenliyoruz. İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda aynı zamanda 240 gelinlik defilesiyle de ilgi çekmeyi hedefleniyor. 15 bin üzeri ziyaretçi bekliyoruz. Türkiye’nin ekonomi santrali Kocaeli’yi kongre ve fuar merkezi konumuna getirme, ticareti hareketlendirme ve kentin marka değerine katkı sunmak. Burada diğer bir amacımız bu fuarlarla tecrübe kazanıp, ileride Kocaeli’nde otomobil fuarı düzenlemek” ifadelerini kullandı.