Geride kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kocaeli’ye gelen çocukları misafir eden anneler, Anneler Günü nedeniyle düzenlenen programda ile doyasıya eğlendi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılmak için toplam 45 ülkeden bin 100 çocuk Kocaeli’ye gelmişti. Bu çocukları evlerinde misafir ederek onları kendi çocuklarından ayırmayan anneler için dün gece özel bir eğlence programı düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından gelen dünya çocuklarını anne sıcaklığıyla kucaklayan, Türk kültür ve değerlerini onlara sevgiyle aktaran anneler Antikkapı’da düzenlenen programda bir araya geldi. Programda gösterilen 23 Nisan Şenliği ile ilgili sinevizyon, duygulu anlar yaşattı. Yabancı öğrencilerin veda görüntülerinin yer aldığı video gösterimi ile o anları tekrar yaşayan anneler gözyaşlarını tutmakta zorlandı.
Programa 23. Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde yabancı öğrencileri evlerinde misafir eden anneler ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye Karaosmanoğlu da katıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde anneye saygı vardır. Cennet anaların ayağı altındadır. Onların hakkı ödenmez. İnsanın ilk öğretmeni annesidir. 23 Nisan’da sizlerin de desteğiyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Ülkemize gelen çocuklarımızı, ailelerinin sıcaklığını aratmayacağınızı bildiğimiz için siz annelerimize emanet ettik. Anne almadan verendir, karşılıksız sevendir. Açken doyurandır, hasta evladına ilaç olandır. Fakir yuvasına aş olandır. Yuvayı yuva yapandır. Bir annenin değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Ömrü boyunca evladını koruyup kollayan bir annenin emeğini sadece bir tek güne sıkıştırılmış şekilde değil; hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir. Bu nedenle her günümüzde anne ve babamızı hatırlamalı, sık sık hallerini hatırlarını sormalıyız" şeklinde konuştu.
İnsan ilk annesinden öğrenir diyen Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam ett: "Bizim medeniyetimiz, anne ve babaya saygıyı her şeyin üstünde tutar. Annelik, kültür dünyamızda aynı zamanda kutsal bir durumdur. 23 Nisan programımız nedeniyle kentimize gelen misafir çocuklarımıza annelik yapan, onlara sıla hasreti çektirmeyen kıymetli anneler. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarımızı el birliğiyle kentin sembolü haline getirdik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 41 ülkeden bin çocuğumuzu kentimizde ağırladık. Onları kendi evlatlarınızdan ayırt etmediniz. Ailelerine olan özlemlerini bağrınıza basarak dindirdiniz. Her birinizin Rusya’da, Endonezya’da, Almanya’da, Afrika’da dünyanın 41 ülkesinde birer evladı daha var. Başkasının evladını kendinizinmiş gibi sahiplenecek kadar büyük bir yüreğe sahipsiniz. Bu etkinliğimiz bugün başarıya ulaşmışsa bunda sizlerin katkısı çok büyük."
Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından geceye katılan anneler, Türk Sanat Müziği konseri ile doyasıya eğlendi.