Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Kağıtspor’un lider sporcularıyla bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor bünyesinde bulunan sporculardan seçilen liderlik özelliklere sahip gençler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Kulüp Başkanı İslam Yücel ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Karaosmanoğlu gençlere önemli mesajlar verirken, “Değerlerinize sahip çıkan gençlik olmalısınız. Bizler üzerimize düşen görevi yerine getirirken, sizlerde bu amaca uygun yetişmek için çok çalışmalısınız. Ülkemiz kendisini her alanda iyi yetiştirmiş, karakterli ve ahlaklı bir genç neslin varlığıyla büyüyecektir. Sizler ve Kağıtspor bünyesindeki her sporcumuz bu amaca inanmalı, buna göre yaşamına şekil vermelidir” dedi.
Kaybolmuş ve hedefsiz hayat süren gençlerin olmaması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ruhen faydalı bir toplum için spora önem veriyoruz. Çocuklarımızın batağa gitmesini istemiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki anlamda zaten hizmet üretiyoruz. Ancak bir başka hedefimiz var ki o da güzel insanların yetiştiği bir ilim kenti olmaktır. Buda sizlerin öncülüğünde gerçekleşecektir. Kendisine, ailesine ve topluma faydalı gençlik yetiştireceğiz. Kağıtspor’u bunun için bir araç olarak görüyor ve bataklığın kuruması için önemli bir sosyal proje olduğuna inanıyorum. Sizler bizim evladımızsınız. Hiç kimsenin bataklığa ve ateşe gitmesini arzu etmeyiz. Zehirli alışkanlıklardan sizleri korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gençlerden hayata karşı sorumlu olması isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kendinizi iyi yetiştirmelisiniz ki gelecekte sorumluluk alacağınız zaman donanımlı olduğunuzu hissedin. Yabancı dil başta olmak üzere geçerli bir meslek üzerine kendinize değer katın. Hayattaki hedefiniz model ve öncü insan olmak olsun” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kağıtsporlu lider sporcularla sohbetinde, “Bizim bir medeniyetimizin olduğunu ve ecdadımızın hedefleri için nasıl mücadele ettiğini hepiniz biliyorsunuz. Sizler de geçmişimize sahip çıkarak o idealler uğruna hayatınızı devam ettirmelisiniz. Yüzler, binler ve on binlere ulaşmalısınız ki ülkemiz geleceğe emin adımlarla yürüsün. Bayrağımızı ve ülkemizi canınızdan çok sevin. Faydalı, üretken ve çalışkan insan olarak hayatınızı sürdürmelisiniz. Spor hayatınızda da hedeflediğiniz başarıya ulaşmak için disiplinli çalışın ve ona inanın” diye konuştu.
Lider sporculara bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “İçerisinde bulunduğunuz ve spor yaptığınız Kağıtspor, bir hayat okuludur. İnsanımızın son yıllarda elde ettiği kazanımlar ve değerler çok ama çok önemlidir. Değerler insanı olun. İyi ve ahlaklı yetişmeniz bizim için şükür sebebidir. Model alacağımız kişileri ve insanları doğru seçelim. Geleceğin önemli insanları olacaksınız ve biz de sizlerle gurur duyacağız. Unutmayın sporda başarı disiplinle olacağı gibi ülkemizi yüceltmek ve kalkındırmak da yine bu şekilde olacaktır. Bununla birlikte daha modern ve çevreci gençlerin yetişmesini arzu ediyorum. Önemli bir göreviniz olduğunu bilin ve sayılarınızın artmasını da istiyorum. Ruhen, ahlaken ve karakterli nesil çok ama çok önemlidir” dedi.
Gençlerin liderlik vasıflarını ortaya çıkarmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak için liderlik eğitimlerinden geçen sporcu gençlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Sizlerden ideallerinizin peşinden gitmenizi istiyorum. Heyecanınızı hiç kaybetmeden gelecekte insanlığa sahip çıkacak şekilde kendinizi yetiştirin. Bizim davamız sağlıklı ve ahlaklı gençliğin yetişmesi yönünde gayemiz var. İlkeli, prensipli ve disiplinli olun. Hayatta doğru adım atın ki gelecekte asla pişman olmayın. Spor bizi hayata bağlar ve sosyal hayatta önümüzü açar” açıklamasını yaptı.
Keyifli ve faydalı geçen görüşmede Kağıtsporlu lider sporcuların adına Karate branşında Türkiye Şampiyonu Nurbanu Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Mesnevi kitabı hediye etti. Başkan Karaosmanoğlu da yapılan bu jest sonrası hatırlatmada en güzel hediyenin kitap olduğunu da vurguladı.