Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Zekeriya Özak, Makedonya Üsküp Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi dekanlarını makamında ağırladı.
Kocaeli Üniversitesi’nin konuğu olarak Mimar Sinan Haftası kapsamında Kocaeli’nde bulunan Makedonya Üsküp Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Minas Bakalchev, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ve beraberlerindeki heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak’a makamında bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli’nde Balkan ülkeleri ve Makedonya bölgesinden göç eden nüfusun yaşadığını konuklarına aktardı.
Konuklara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projelerle ilgili bilgiler aktaran Özak, “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı dev projeler sanayinin oluşturduğu kirliliğin önüne geçti. Körfez’in çevresine yapılan arıtma tesisleriyle deniz kirliliği engellendi” ifadelerini kullandı. Nüfus yoğunluğunun artmasına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı arttı.
Kocaeli çevre konusunda ülkemize model olmuş bir kenttir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın çevreye olan duyarlılığı, çevre aşığı bir insan olmasının etkisi var. Kent planyacısı olarak bizler de imar kararlarımızı bu yönde aldık. Doğal dokuyu bozmayan imar planları oluşturduk. Burada bulunan imar ekibimizle kentimize sahip çıktık” dedi.
Balkan ülkeleriyle işbirliği çalışmalarını genişletmeyi amaçladıklarını belirten Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte iş birliği yaptığımız önemli partnerlerimizden biri, 2014 yılında birlikte yaptığımız kongre ve birlikte yürüttüğümüz çalışmalar dünyaya örnek oluyor. Bu kapsamda Yunanistan’ın Selanik şehrinden yerel yönetimlerle iş birliği konusunda görüşmek ve birlikte çalışmalar yapmak konusunda teklif aldık” ifadelerini kullandı.