Türkiye takımlar karate şampiyonasına dört takımla katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, şampiyonada iki şampiyonluk, birde üçüncülük kazanarak Türk karatesinde zirveye yerleşti.
15-17 Mayıs tarihleri arasında Bursa’nın Gemlik ilçesinde yapılan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası sona erdi. Sekiz dalda dağıtılan şampiyonluk kupasının ikisini alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor zirvede yer aldı. Türkiye Karate Federasyonu’nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor rüzgarı esti.
Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün katkılarıyla 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şampiyona kalitesi yüksek maçlara sahne olurken, 40 ilden katılımın olduğu organizasyonda 380 takımdan 1858 sporcu tatamiye çıktı. Gemlik Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyona ümit, genç ve büyükler kategorilerinde yapıldı. Kata ve kumite olmak üzere toplam sekiz dalda kupalar sahiplerini buldu.
Üç gün süren heyecan sonunda oluşan genel sıralamanın zirvesini Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ekipleri paylaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı karatecileri Tuba Yenen Yakan, Bahar Erşeker, Umay Tokcan, Nurbanu Çelik’ten oluşan Büyük bayanlar takımı Türkiye şampiyonu olan ilk ekip oldu. Büyük bayanların hemen ardından Ümit Genç bayanlar takımı da zirveyi kimseye bırakmadı.
Gülsen Demirtürk, Kevser Demirtürk, Rumeysa Pekşen, Ecem Deniz Karakurt, Sevcan Uçar’dan oluşan Ümit Genç Bayan takımı Büyük bayanlar takımı gibi Türkiye şampiyonu oldu. İkinci Türkiye şampiyonluğunu kazanan mavi beyazlılar son dereceyi ise Büyük erkekler takımından elde etti. Yunus Erşeker, Tayfun Yıldız, Toygun Akyıldız, Abdullah Gürel, Okan Aksoy, Yusuf Çelik, Hidayet Yıldırımer’den oluşan Kocaelili karateciler Türkiye üçüncülüğü kazandı.
Dünya ve Uluslararası şampiyonlarda kazandıkları madalya ve kupların ardından adından söz ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, Türkiye’de de zirveyi kimseye bırakmadı. Takımlar karate şampiyonasında kazandıkları iki şampiyonluk, bir üçüncülük ile zirveye yerleşen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler başarısına başarı kattı.