Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü sporcuları Çanakkale’yi ziyaret ettiler.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikle her hafta bir branş, tarihe altın harflerle yazılmış olan Çanakkale destanının yaşandığı yerleri görme imkanı buldular. Gezi rehberleri eşliğinde Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler alan mavi beyazlı sporcular daha sonra Seyit Onbaşı, Çanakkale Anıtı, Akbaş Şehitliği, 57. Piyade Alayı Şehitliğini ziyaret etti. Son ziyarete katılan judocular, burada şehitlerin Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıkları hakkında bilgiler aldılar.
Çanakkale’den gururlu bir şekilde döndüklerini söyleyen sporcular, “Bizlere atalarımızın bu toprakları kazandıkları savaş meydanlarını görme fırsatı yaşatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübümüze sonsuz teşekkür ederiz.’’ şeklinde konuştu.
“Büyükşehir Kağıtsporlu sporcular Ecdada Gidiyor” projesi ile Çanakkale Zaferinin 100. yılında bir organizasyon düzenlediklerini belirten Kulüp Başkanı İslam Yücel, “Ecdadımızın savaşarak aldığı bu toprakları hangi şartlarda ve nasıl kazandığını herkesin bilmesi ve idrak etmesi gerekir” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel, “Yarınlara yol almak için geçmişi iyi bilmek gerekir. Bizim geçmişimizde Çanakkale Zaferi gibi tarihe altın harflerle gurur duyacağımız bir destanımız var. Dedelerimizin savaş meydanlarında zor şartlarda ve imkânsızlıklarla kazandığı bu topraklara layığı ile hizmet etmek gerekir. Tüm sporcularımızı Çanakkale’ye götürecek ve ecdadını yakından tanımalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.