Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 12 Haziran Cuma günü sona erecek 2014-2015 eğitim öğretim döneminde başarılı olan çocuklar için şimdiden kolları sıvadı. Eğitim dönemi sonunda takdir, teşekkür ve onur belgesi almaya hak kazanan başarılı öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin Olimpik Buz Sporları Tesisi’nden yaz boyunca ücretsiz yararlanabilecek.
Cuma günü karneleriyle birlikte takdir, teşekkür ve onur belgesi alan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin karne hediyesini de hak etmiş olacak. Öğrencilerin bu belgelerle Olimpik Buz Sporları Tesisi’nin Şirintepe Mah. D-100 Karayolu üzerindeki binasına gelmesi gerekiyor. Başarı belgelerini buradaki yetkililere gösteren öğrencilere yaz sezonu boyunca Olimpik Buz Sporları Tesisi’nin kapıları ücretsiz açık olacak.
Öğrenciler, Olimpik Buz Sporları Tesisi’nde hafta için her gün gerçekleştirilen Halk Seansı bölümüne katılacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca çocukların buz sporlarını öğrenebilmeleri için kendilerine hoca da tahsis edecek. Buz Pateni eğitmenleri, derslerde çocuklara temel buz pateni eğitimi verecek. Başarılı öğrenciler böylece bir yandan yaz boyunca zamanlarını bir spor branşını öğrenerek geçirirken, diğer yandan da eğlenmenin keyfini çıkaracak.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz hale getirdiği buz pateni, sürat pateni ve buz hokeyi kursları da hafta sonunda devam edecek. Bu kursların kayıtları alınmaya devam ediliyor.
Ücretsiz buz pateni kursları ve halk seansları ile ilgili tesis programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerindeki “Spor Tesisleri Program Saatleri” linkinden ulaşılabilinir. Vatandaşlar ayrıca tesisin 226 60 96 No’lu telefonundan da bilgi edinebilir.