Dilovası’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler günü dolayısıyla etkinlik ve anma programı düzenlendi.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler günü etkinlikleri, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Barış Deniz Keser ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler günü dolayısıyla düzenlenen program Diliskelesi Şehitliğinde, İlçe imamları tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve protokol mensuplarının şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek çiçek koymasının ardından program Özel Enka Teknik Okulunda devam etti.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler gününün anlam ve önemini belirten konuşma ile başlayan anma etkinlikleri şiirlerin okunması, Enka teknik okulu korosunun Çanakkale türkülerini okunması ve oratoryo gösterisi izleyicilerden büyük akış aldı.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın konuşması ile devam etti. Başkan Toltar,”Bugün, tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Milletimizin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analarımızdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
‘’Çanakkale bir milletin azim ve kararlılığının, cesaret ve fedakârlığının, her türlü silah ve teknolojiye karşı üstün geldiğinin açık bir göstergesidir’’ diyen Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, “Bizlere bugün onur ve gururla andığımız büyük zaferi yaşatan Çanakkale’nin kahraman şeditlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler günü dolayısı ile düzenlenen “100 Yıl Önce Dedem Çanakkale’deydi” adlı şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası şehit ailelerine protokol tarafından plaket takdim edildi.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve şehitler günü etkinlikleri programına Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Barış Deniz Keser ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yanı sıra AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, Meclis Üyeleri, Kaymakamlık daire Müdürleri, Muhtarlar, Şehit Aileleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Enka Teknik Okullarında ki anma programı sonrası Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ilçedeki Şehit aileleri onuruna bir yemek programı düzenleyerek protokolu şehit aileleri ile bir araya getirdi.