Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 11 yıldır devam eden eğitim projesi KO-MEK, Kocaeli’nin her noktasında aktif olabilmek için yeni kurs merkezleri inşa ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları (KO-MEK), bir yandan halkın talepleri doğrultusunda yeni eğitim branşları açmaya devam ederken, bir yandan da, talepleri karşılayabilmek için yeni kurs merkezleri inşa ediyor. Bu kapsamda Kandıra İlçesi’nde bin 260 metrekare alana sahip yeni kurs merkezi inşa ediliyor. Kandıra Çarşı mahallesi Orman caddesinde, pazar yerinin karşısında yapımına devam edilen KO-MEK Kandıra kurs merkezi inşaatının da Nisan ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Özellikle İngilizce, Diksiyon, Kuaförlük, Aerobik, Mefruşat, İğne Oyası gibi başvuruların yoğunlukta olduğu kurs merkezinde kuaförlük, aerobik, aşçılık, bilgisayar sınıfları ve 5 adet derslik olacak. Yapı içerisinde internet, data, akıllı tahta, projeksiyon, kamera sistemi, hırsız alarm sistemi de yer alacak.
Bin 260 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapıda, KO-MEK kursları ve Bilgievi bir arada olacak. Vatandaşlar KO-MEK’ teki çeşitli kurslardan faydalanırken öğrenciler de Bilgievleri’nde eğitim görebilecek.