KO-MEK "Sağlıklı Mutfaklar" projesi ile Kocaeli halkının beslenme alışkanlıklarını değiştiriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana eğitimde çığır açan projesi KO-MEK’te ilçe sergileri adeta görsel bir şölene dönüştü. Alanlarında uzman konuklar “Sağlıklı Mutfaklar Projesi” kapsamında doğru beslenme şekilleri hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun açılışına katıldığı Körfez İlçe Sergisi açılışında Dr. Fevzi Özgönül “Katkı Maddelerinin Sağlığımıza Etkileri” konulu söyleşi yaptı.
Körfez, İlimtepe, Yarımca, Hereke kurs merkezlerinden oluşan Körfez İlçe Sergisi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, milletvekili adayları, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. KO-MEK Usta Öğreticilerinden oluşan Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türküler programa katılanları büyüledi.
Kursiyerler adına bir konuşma yapan emekli öğretmen Selma Üler, daha önce iş hayatındaki yoğunluklarından sebep kurslara gelemediğini ve emekli olunca fırsat bulduğunu ifade ederek, “Bundan iki yıl önce bilgisayar kursu sayesinde KO-MEK’le tanıştım. Benim için çok güzel ve verimli bir zaman dilimi oldu. Bilgisayar usta öğreticimiz, öğretmenlik yaptığım yıllarda öğrencimdi. Bir zamanlar bizim bir şeyler öğrettiğimiz öğrencimiz, gün geldi bizlere bir şeyler öğretti. Çok da güzel oldu. Genç, yaşlı, emekli, ev hanımları, zamanını verimli, kaliteli geçirmek isteyen herkes bu kurslara katılmalı. Bu kurslar sayesinde meslek sahibi olabilir, ailenize maddi katkıda bulunabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Programda “Katkı Maddelerinin Sağlığımıza Etkileri” başlıklı bir konuşma yapan Dr. Fevzi Özgönül, kontrollü kilo vermede yemeğin azaltılmasından çok, kaliteli beslenmenin önemine vurgu yaptı. Fazla kilolardan, doğal vücut yapımıza geri dönerek sağlıklı bir şekilde kurtulabileceğimizi ifade eden Özgönül, “Sabah kahvaltısını erken saatte yapmak gerekiyor. Et gibi ağır yemekleri öğle saatlerinde tüketmeliyiz. Vücudun doğal yapısını koruyan gerekli besinler tüketilmediğinde bel bölgesinde bir yağ tabakası oluşmaya başlar. Aslında bu vücudu ayakta tutabilmek için bir savunma mekanizmasıdır. Vücut normal yollarla kendisini ayakta tutamayacak hale geldiğinde bu yağ tabakası vücuda destek olmak için oluşur. Bunu yok etmenin yolu şeker ve karbonhidratı gereğinden fazla tüketmemek, doğru gıdaları doğru zamanda gereği kadar tüketmek” dedi.
Sergi açılışında konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise “KO-MEK bir kurs değil bir halk üniversitesi. Bu kurslarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında hizmetlere değinerek, “Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetin önüne geçeceğiz. Bu çalışarak olur. Belediye başkanından mühendisine, işçisinden cumhurbaşkanına başbakanına kadar herkes çalışacak üretecek” şeklinde konuştu.
Daha sonra sergiyi dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, Körfez KO-MEK kursiyeri olan bilek güreşi dalında Türkiye şampiyonu Irmak Özer ile bilek güreşi yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, zorlu mücadelede Türkiye şampiyonu Özer ile berabere kaldı.