Kocaeli Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda açtığı stantta sokak hayvanlarının koruyuculuğunu üstlenen her çocuğa “Süper kahramanım” belgesi veriyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocukların ilgisini çekecek bir çok aktivite ile eğlenen çocuklar bir yandan da öğreniyor. Eğlenceli atölyeler bölümünde her çocuk ilgisini çeken bir stant buluyor. Çocukların büyük ilgi gösterdiği atölyelerden biri de Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Veteriner Şube Müdürlüğü’ne ait.
Veteriner hekimlerinin de yer aldığı stantta çocuklara Kocaeli’nde doğada yaşayan böcek familyasının tanıtımı yapılıyor. Çocuklara yılan, akrep, çıyan gibi hayvanların da gerek görseli üzerinden gerekse de teorik bilgilerle anatomisi anlatılıyor. 30 günlük koyun embriyosu da bir tüp içinde sergileniyor.
Stantta Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmaları da slayt eşliğinde aktarılıyor. Çocuklara sokak hayvanlarını sevmeleri ve korumaları yönünde bilgilendirme yapılıyor. Balon, rozet, yapboz gibi hediyeler dağıtılan her çocuğa üzerinde isminin yazıldığı “Süper kahraman” belgesi veriliyor.