Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne geçen köy ve belde ziyaretlerini sürdürüyor.
Özgüven Yazlık, Sarıca ve Gökçeyazı Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. İlk olarak Yazlık Mahallesine giden Başkan Özgüven, Mahalle Muhtarı Mehmet Terzi ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Özel İdare döneminde getirilen kilitli taş döşeme çalışmasının tamamlanmasını isteyen mahalle muhtar Mehmet Terzi, 149 dekarlık ağaçlandırma sahasının da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Ağaçlandırma sahasının mutlaka değerlendirileceğini ifade eden Başkan Özgüven bu alanı Atatürk Kültür Parkına alternatif olarak gördüklerini ve yeni mesire alanı olarak değerlendireceklerini kaydetti. Özgüven daha sonra Sarıca Mahallesine geçti. Mahalle muhtarı Şükrü Sarıca ve vatandaşlar tarafından karşılanan Özgüven’e servis minibüsü ve mesire alanı başta olmak üzere sorunlar aktarıldı. Servis minibüsü saatlerinin değişmesi ile öğrencilerin mağdur olduğunu ifade eden Muhtar Sarıca, özellikle bu sorunun çözüme kavuşmasını istedi. Mesire alanına ise düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
Başkan Özgüven sorunları not ederek gerekli olan çalışmaların başlatılacağını ve öğrencilerin mağdur olmaması için servis minibüslerinin düzenleneceğini kaydetti. Belediye Başkanı Özkan Özgüven son olarak Gökçeyazı Mahallesine giderek vatandaşların sorunlarını dinledi.
Gökçeyazı Mahallesi Muhtarı Sebahattin Kaynak tarımsal sulamada kullandıkları göletin damlama ya da yağmurlama sistemine geçirilmesini istedi. Vatandaşların servis minibüsü ve kumlama çalışması nedeniyle teşekkür ettikleri Başkan Özgüven’e, “Belediye Başkanı seçilmenizden sonra mahallemizin öncelikli sorunlarına duyarsız kalmadınız ve çözüme kavuşturdunuz. Size ve ekibinize teşekkür ediyoruz” dedi. Vatandaşlar kanalizasyon noktasında da Başkan Özgüven’den destek istedi.
Özgüven ise sorunlara kayıtsız kalmadıklarını ve konuların takipçisi olduklarının altını çizerek, “Sorunların çözümü için çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bu sorunları sizlerinde destekleriyle çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.